GoPro Hero4 Camera’s Nu Te Koop

GoPro introduceerde eind 2014 week zijn nieuwe lineup van Hero4 camera’s. Ondertussen zijn nieuwe GoPro Hero4 camera’s ook reeds te koop in Nederland. Laten we even kijken hoe de nieuwe Hero4 lineup eruit ziet.

De Nieuwe Gopro Hero4 Lineup

Nieuwste Gopro 4 camera's.

Lineup van de nieuwste GoPro Hero4 Camera’s.

De nieuwe camera’s die GoPro eind 2014 lanceerde bevatten heel wat verbeteringen ten opzichte van de vorige versies en komen ook met enkele verrassingen.

Zoals voorheen bevat de GoPro camera lineup 3 verschillende edities. De GoPro Hero4 Black Edition is nog steeds het top model in de lineup met de hoogste speccificaties. De Silver edition heeft iets minder hoge specificaties maar heeft wel een ingebouwd scherm, en is zo de eerste en enige GoPro met deze feature. Het laatste model in de lineup heet simpelweg de Gopro Hero en is een low budget HD actie camera.

GoPro Hero4 Black Edition

Hero 4 Black voor en achter

De nieuwe Hero4 Black Edition heeft geen LCD scherm.

De Hero 4 Black Edition zal in Nederland verkocht worden voor €479. De Black Edition kan 4K video opnemen aan een resolutie van 30fps. Deze feature is iets waar GoPro fans al lange tijd naar vragen. De camera maakt verder ook 1080p video aan 120fps en 12MP foto’s. Dit alles maakt de camera nu veel meer geschikt voor professionele videoprojecten.

De Hero 4 Black Edition heeft geen LCD scherm op de achterzijde zoals de Silver Edition. Dit is een opoffering die meer professionele gebruikers moeten maken om de beste videokwaliteit te verkrijgen. Je kan wel nog altijd een extra LCD scherm scherm kopen dat je op de achterkant van de nieuwe Hero 4 black kan bevestigen.

Goed: Absoluut verbluffende videokwaliteit. Vervangbare batterij. Veel camera-opties. Veel accessoires.

Minder Goed: Beperkte batterijduur. Geen ingebouwd LCD scherm.

Conclusie: Beste action camera voor de veeleisende en professionele gebruiker.

Nu Kopen op Bol.com

GoPro Hero4 Silver Edition

Hero 4 Silver voor en achter

GoPro Hero 4 Silver nu met ingebouwd LCD touchscreen.

De Hero4 Silver Edition wordt verkocht aan een adviesprijs van €379. Deze editie kan maximaal 4K/15 fps beelden maken, wat overeenkomt met de specificaties van de Hero3/3+ topmodellen. Onverwacht is echter dat de Silver Edition een ingebouwd LCD touchscreen heeft. Dit is de eerste GoPro camera met deze feature en zal zeker gewaardeerd worden door vele consumenten. Wij geloven dat de gemiddelde gebruiker meer waarde zal hechten aan het touchscreen op de Silver Edition dan de hogere videoresolutie die de Black Edition aanbiedt.

Zonder gebruik van het touchscreen behoudt de camera min of meer dezelfde batterijduur als zijn voorganger. Indien je het LCD scherm vaak gebruikt gaat de batterijduur echter snel omlaag. Dit wil echter wel zeggen dat indien je een hele dag filmpjes wil maken en/of veel gebruik maakt van het scherm, je best enkele extra batterijen koopt. De batterij is tevens ook verandert, dus batterijen van oudere GoPro modellen kan je niet meer gebruiken.

Goed: Zeer goede videokwaliteit (best op de markt na de Hero4 Black. Ingebouwd LCD scherm. Vervangbare batterij. Veel accessoires.

Minder Goed: Beperkte batterijduur, vooral wanneer je het LCD scherm vaak gebruikt. Mindere kwaliteit van foto’s.

Conclusie: Beste action camera voor de gemiddelde, niet-professionele gebruiker.

Nu Kopen op Bol.com

GoPro Hero

Gopro Hero voor en zij

De Basic GoPro Hero heeft een vaste behuizing.

Nog een verrassing van GoPro is de toevoeging van een low budget model in de lineup, de GoPro Hero. De GoPro Hero zal verkrijgbaar zijn voor slechts €124. De actie camera kan video’s opnemen in een maximum resolutie van 1080p aan 30fps en neemt maximum 5MP foto’s. Met dit budget model is het duidelijk dat GoPro de competitie wil aangaan met de low budget GoPro alternatieven die momenteel verkocht worden. Dit model is de beste keuze voor de consument die af en toe wat leuke video’s wil maken, maar niet perse de hoogst mogelijke beeldkwaliteit of pro-features nodig heeft.

Goed: Goede videokwaliteit voor een lage prijs. Waterdichte behuizing inclusief (tot 40 meter diepte).

Minder Goed: Je kan de camera niet uit de waterdichte behuizing nemen; de batterij kan niet vervangen worden; geen poorten voor een extern scherm of extra batterij; geen Wi-Fi; gelimiteerde video opties.

Conclusie: Zeer basic action camera die geschikt is voor consumenten die af en toe wat filmpjes willen maken, maar niet de hoogste videokwaliteit of uitgebreide mogelijkheden nodig hebben.

Nu Kopen op Bol.com

Ga jij upgraden naar 1 van de nieuwe GoPro modellen of wordt de GoPro Hero4 je eerste actie camera? Laat het ons weten in de comments!

Leave a Reply