GoPro Alternatief – JVC Adixxion

JVC ADIXXION Action camera

The JVC ADIXXION 2 heeft een ingebouwd scherm aan de zijkant. Photo by JVCAmerica

De GoPro Hero camera is  zonder twijfel ‘s werelds meest populair action camera. GoPro heeft de POV actie camera markt zowat uitgevonden en is nog steeds de overduidelijke marktleider. De GoPro Hero4 is zonder twijfel niet alleen de best verkochte maar ook de beste actie camera die je kan kopen. Er zijn echter wel enkele alternatieven die  amper moeten onderdoen voor de GoPro. In dit artikel bekijken we 1 van GoPros beste alternatieven, de JVC ADIXXION 2.

JVC ADIXXION GC-XA 2 (219 Euro) – Goedkoop GoPro Alternatief

De JVC ADIXXION is een heel goed alternatief voor de GoPro camera. De ADIXXION heeft een HD camera met f/2.4 lens die beelden op 1080p (geen 4k of 1440 optie zoals bij de GoPro) kan schieten en tot 16 megapixel foto’s maakt. De actie camera komt ook standaard met een ingebouwd LCD scherm (net zoals de nieuwe GoPro Hero4 Silver) en is standaard waterdicht tot 5m zonder aparte behuizing. De camera is tevens kleiner en lichter dan de GoPro Hero4. De ADIXXION is ook heel wat goedkoper dan de GoPro Hero4.

JVC ADIXXION gemount op een fiets.

De JVC ADIXXION is een top actie camera voor op je fiets. Photo by JVCAmerica

De kwaliteit van het beeld dat je met de JVC camera maakt is van zeer gelijkaardige kwaliteit als dat van de GoPro. Er ontbreekt echter de mogelijkheid in 4k resolutie te filmen.

De JVC action camera maakt ook hele mooie foto’s. Je kan 15 frames per seconde schieten in 8MP kwaliteit en vijf frames aan 16MP. De kwaliteit van filmpjes en foto’s onder water is bijna zo goed als dat van de GoPro Hero4 Silver, maar moet onderdoen voor de Hero4 Black.

Het ingebouwde scherm is heel leuk om meteen de filmpjes en foto’s te bekijken die je net gemaakt hebt. Tijdens het filmen van actie scenes is het nogal moeilijk om de LCD te gebruiken, maar het is wel heel handig wanneer je foto’s neemt of om even te kijken of de positie van de camera wel goed zit. De JVC camera geeft ook behoorlijk goede audiokwaliteit, maar zeker niet beter dan dat van de GoPro.

Minder Goed: JVC heeft nog wat werk voor de boeg om de user interface en software tot op het niveau van GoPro te brengen. Zo moet je bv. manueel instellen hoe de camera georiënteerd is tijdens het filmen. Er zijn ook heel wat meer accessoires beschikbaar voor GoPro camera’s.

GoPro Hero4 Silver vs JVC ADIXXION 2

 JVC ADIXXION 2GoPro Hero4 Silver Edition
Hoogste Video Kwaliteit1080p/60fps4k/15fps, 1440/48fps
Kwaliteit Foto's8MP, 16 MP12MP
Gewicht135 gram74 gram enkel de camera, 240 gram met behuizing
Batterijduur1u20min. op de hoogste kwaliteit1u45min. op de hoogste kwaliteit
Mobiele ApplicatieJaJa
AfstandsbedieningNeeExtra accessoire
Prijs op Bol.com243.80 Euro428.99 Euro

 

 

Leave a Reply